Пошук

Главі найстаршого лищенського сімейства виповнилося 90 років

Дата: 10.09.2020 14:24
Кількість переглядів: 1639

Перший осінній місяць подарував особливий день народження мешканцю села Лище Кухаруку Івану Петровичу.

 

 

Чоловік народився 6 вересня 1930 року у Польщі. А минулої неділі в родинному колі відсвяткував 90-літній ювілей. Ось такий довгий вік відміряв йому Господь.

 

Ювіляр поділився секретом свого довголіття, що це, мовляв, життя загартувало складними випробуваннями. Довелося хлебнути немало лиха: пережити страшні часи Другої світової війни, смерть рідного брата від фашистської кулі, примусове виселення з польських земель до Одеської області.

 

Іван Кухарук став волинянином, коли його депортована родина згодом вирішила повернутися до Польщі, рушила назад, дісталася до Волині, але тут і осіла.

 

20 років чоловік працював кравцем у швейній майстерні в Лищі. Потім ще 24 роки трудився на посаді завгоспа в місцевій школі.

 

Разом з дружиною Марією Григорівною побудували міцну родину. Їхній шлюб триває вже 64 роки! Подружжя виховало двох доньок, дочекалося трьох онучок. Це найстарша сім’я села Лище.

 

Багатим на 90-річних ювілярів був серпень. Його, зокрема, цього місяця відзначили Гутовська Любов Василівна, Полицяк Іван Павлович – з села Підгайці, Копил Євгенія Романівна – жителька Струмівки.

 

З нагоди 90-ліття усі ювіляри отримають від Підгайцівської сільської ради матеріальну допомогу в розмірі 1000 гривень. Адже люди старшого покоління, життя яких було нелегким і непростим, в першу чергу заслуговують на увагу та повагу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.