Пошук

Мак і коноплі більше не ростуть: у домогосподарстві мешканки Підгайців виявлено та знищено насадження наркотичних рослин

Дата: 23.07.2020 09:52
Кількість переглядів: 1192

21 липня до правоохоронців надійшло повідомлення, що жінка пенсійного віку, яка проживає в цьому селі, вирощує снодійний мак та коноплі.

 

Фото без опису

 

У ході перевірки на території домогосподарства поліцейські вилучили більше 150 рослин конопель та більше 100 рослин маку снодійного. Вилучене направлено на дослідження до Волинського НДЕКЦ МВС.

 

Правоохоронці нагадують громадянам, що в Україні існує заборона на вирощування маку та конопель. Такі дії тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

Так, згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. А за незаконний посів та незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Водночас поліцейські нагадують землекористувачам та землевласникам, що, згідно статті 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку на закріплених за ними земельних ділянках тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Поліція закликає мешканців громади не бути байдужими та повідомляти про нелегальні насадження нарковмісних рослин за номером 102.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних