Пошук

Вогонь у полі – загроза врожаю

Дата: 20.07.2020 14:19
Кількість переглядів: 659

Луцький міськрайонний відділ управління ДСНС України у Волинській області закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю.

 

Пора жнив – це пожежонебезпечний період, під час якого суха спекотна погода, працююча зернозбиральна техніка, людська недбалість та безвідповідальність створюють загрозливу обстановку. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем поблизу хлібних масивів, така як непогашений недопалок, або іскра від сільськогосподарської машини може призвести до пожежі.

 

Під час жнивних кампаній 2014-2019 років на території Волинської області зареєстровано 14 пожеж на хлібних масивах сільськогосподарських підприємств, внаслідок яких знищено понад 120 га зернових культур на корні та завдано матеріальних збитків на суму 1 мільйон 700 тисяч гривень. Протягом цього ж періоду виникло сім пожеж на складах груби кормів, внаслідок яких знищено 800 тонн грубих кормів та завдано матеріальних збитків на суму 1 мільйон гривень. Також у 2014-2019 роках зареєстровано 11 пожеж на транспортних засобах, задіяних до збирання врожаю (5 комбайнів, 6 тракторів).

Зокрема, у Луцькому районі у 2019 році під час жнив виникло 6 пожеж (1 пожежа зернових культур та 5 стерні).  

 

Наразі в Луцькому районі триває кампанія зі збирання врожаю. Головним завданням в цей період є не допустити виникнення пожеж на зернових полях, технічних засобах та місцях складування грубих кормів. Гасіння вогню в полі вимагає значних матеріальних засобів та людських ресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.