Пошук

Коротко – про головне: ТОП-події травня

Дата: 02.06.2020 11:19
Кількість переглядів: 698

Останнього весняного місяця у Підгайцівській ОТГ тривало «дистанційне» життя, до якого змусила пристосовуватися світова пандемія COVID-19.

 

Фото без опису

Продовжувалася робота з надання допомоги під час карантину вразливим верствам населення. Продуктові набори від благодійників та Підгайцівської сільської ради отримали сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, родини, в яких виховують діток з особливими потребами, одинокі пенсіонери. Тим, хто нині найбільше потребує підтримки, було вручено понад 100 пакунків з харчами.

 

Фото без опису

Тиша панувала біля наших памятних знаків 9 травня. З нагоди Дня пам’яті та примирення, чергової річниці перемоги на нацизмом у Другій світовій війні в селах громади не проводилися традиційні мітинги. Жертв цієї найкривавішої трагедії людства вшанували покладанням квітів «по-тихому» та хвилиною мовчання.

 

Фото без опису

Через карантинні обмеження з інтернатних закладів повернулися додому 37 дітей Підгайцівської ОТГ. Перед працівниками відділу соціального захисту, у справах дітей, сім’ та молоді постало завдання відвідати такі сім’ї. Під час рейдів вони перевіряли, чи забезпечені права дитини. Також з батьками були проведені профілактичні бесіди.

 

Фото без опису

Під час карантину без урочистої події таки не обійшлося. Указом Президента України звання «Мати-героїня» присвоєно жительці села Підгайці Людмилі Володимирівні Близнюк. Жінку, яка народила десять дітей, привітав Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк, а чиновники Луцького району вручили їй відповідне посвідчення та нагрудний знак.

 

Фото без опису

У двох населених пунктах нашої громади здійснено роботи з озеленення. Саджанці китайської павловнії вже приживаються в центрі села Підгайці та на пришкільній території в Крупі. Ця рослина має найвищу швидкість росту в світі і вважається екзотикою в Україні. Втім, придбаний посадковий матеріал адаптований до наших кліматичних умов, зокрема, є морозостійким.

 

Фото без опису

Карантин змусив шукати нові формати у відзначенні особливого свята для українців – Дня вишиванки. Бажаючих поділитися світлинами в національному вбранні виявилося немало. 21 травня ми розміщували ці фотографії на Facebook в рамках флешмобу «Я у вишиванці». Надзвичайно велика кількість переглядів та вподобань засвідчила, що мешканці нашої громади зуміли вразити соціальні мережі розмаїттям української вишивки та своїми чудовими образами. Дякуємо усім, хто відгукнувся та взяв участь.

 

Фото без опису

З середини березня школярі Підгайцівської ОТГ, як і всієї України, опановували предмети, навчаючись дистанційно. 29 травня так само дистанційно всі заклади загальної середньої освіти нашої громади попрощалися з навчальним роком 2019-2020. Свято останнього дзвоника пройшло в режимі «онлайн». Вчителі, учні, випускники, батьки все, що хотіли, висловили у зворушливих відеороликах, які кожний заклад транслював на своєму сайті, офіційній сторінці чи ютуб-каналі.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних