Пошук

Чужих дітей не повинно бути: прийомна сім’я - замість інтернату

Дата: 28.05.2020 15:19
Кількість переглядів: 820

1 червня в Україні відзначать День захисту дітей. Цього дня, як правило, проводять різноманітні розважальні заходи для діток. Водночас, свято має за мету привернути увагу до дитячих проблем. Відсутність батьківської опіки - це болюча тема для нашого суспільства. Пріорітетом державної політики сьогодні є охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання, а саме: усиновлення, опіка/піклування, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Фото без опису

Зокрема, на території Підгайцівської ОТГ є, загалом, 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 4 влаштовано у прийомні сім’ї, решта знаходяться під опікою. У селі Струмівка функціонує прийомна сім’я Яреми. Разом з тим, на території нашої громади нараховується 18 сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 65 дітей.

Відділ соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді Підгайцівської сільської ради запрошує до співпраці бажаючих стати приймними батьками та батьками-вихователями. Якщо ви готові прийняти в свою родину та огорнути теплом дитину, позбавлену сімейного затишку, вам варто більше дізнатися про те, що таке приймна сім’я та дитячий будинок сімейного  типу.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не в шлюбі, що добровільно за плату взяли на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або самотньої особи, яка не перебуває в шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей, включно з рідними, у такій сім’ї не може перевищувати десяти осіб.

Хто може стати прийомними батьками/батьками-вихователями?

Влаштування дітей у прийомну сім’ю/дитячий будинок сімейного типу проводиться з урахуванням віку прийомних батьків та дітей, щоб на час досягнення обома прийомними батьками пенсійного віку всі прийомні діти/вихованці досягли повноліття. У разі досягнення пенсійного віку кимось з прийомних батьків/батьків-вихователів час перебування дітей визначається за віком молодшого з батьків.

Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім’ї, не може бути меншим від розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для відповідних соціальних і демографічних груп населення.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Держава надає родинам, які беруть на виховання дітей, матеріальну та соціальну підтримку.

За більш детальною інформацією звертайтеся до відділу соціального захисту, у справах сім’ї, дітей та молоді Підгайцівської сільської ради. Контактний телефон: 0667062263.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних