Пошук

Соціальний відділ Підгайцівської сільської ради шукає кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 19.05.2020 10:39
Кількість переглядів: 1522

Законом України від 26.01.2016 року № 936-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми» запроваджено нову форму тимчасового виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – сім’я патронатного вихователя.

Фото без опису

Сімейний патронат – це інноваційна професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг біологічній сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Якщо сталося якесь лихо і дитина залишилася без батьківського піклування (або ж в її рідній сім’ї загрожує небезпека і дитину терміново вилучають), її передають не до інтернату чи притулку, а в сім’ю патронатних вихователів. Термін перебування дитини у патронатній сім’ї залежить від потреб дитини та обставин, що спричинили влаштування дитини, триває зазвичай до 3-х місяців, але не більше 6-ти.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання, реабілітації дитини в своєму помешканні.

За надання послуги із здійснення патронату над дитиною патронатний вихователь отримує від держави ряд виплат.

Відділ соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді Підгайцівської сільської ради запрошує до співпраці усіх небайдужих до долі дітей, усіх, хто готовий приділити увагу чужому горю та допомогти слабшому. Пошук кандидатів у патронатні вихователі триває.

Тих, хто зацікавився, просимо звертатися у відділ соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді Підгайцівської сільської ради. Телефон для контакту: 0667062263.

Більше інформації про послугу сімейного патронату можна дізнатися тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних