Пошук

Коротко – про головне: ТОП-події квітня

Дата: 04.05.2020 12:50
Кількість переглядів: 1371

Протягом другого весняного місяця вся Україна жила в умовах карантину під гаслом «Залишайся вдома». У тому числі – й Підгайцівська ОТГ.

Фото без опису

Внесенням змін до розпорядженням Підгайцівського сільського голови від 11 березня 2020 року № 16 «Про запобігання поширенню на території сільської ради коронавірусу COVID-19» посилено заходи безпеки на території громади. Зокрема, з 6 квітня було запроваджено ще ряд заборон; визначено перелік осіб, що потребують ізоляції та їх обов’язки у разі призначення зобов’язання щодо самоізоляції; визначено перелік осіб, що підлягають обов’язковій госпіталізації до обсерваторів; надано рекомендації підприємствам, установам, організаціям на час карантину тощо.

Цього року на квітень припало найбільше християнське свято – Великдень. Але святкувати Пасху довелося не так, як ми зазвичай звикли, а в умовах заборони масових релігійних заходів. Аби уникнути скупчення людей, під час святкових богослужінь у церквах дозволялося одночасно перебувати не більше 10 особам. У пасхальну ніч настоятелі парафій громади провели освячення великодніх кошиків за межами храмів. Обовязковою умовою було носіння захисних масок усіма присутніми та дотримання допустимої дистанції між ними.

Ризик звести нанівець усі попереджувальні заходи несли дні, коли люди після Пасхи традиційно масово відвідують місця поховання рідних. Тому розпорядженням Підгайцівського сільського голови від 22 квітня 2020 року № 22 в поминальні дні були закриті кладовища, що знаходяться на території Підгайцівської ОТГ. Виключення становили випадки поховання померлого з дотриманням протиепідемічних правил.

Фото без опису

Минулий місяць продемонстрував приклади допомоги нашій громаді в протидії коронавірусній хворобі. Це і соціально відповідальний бізнес, який надавав безкоштовно захисні маски, костюми, рукавички, дезінфекуючі засоби, гаджети для порятунку від інфікування. Це і благодійний фонд та релігійні громади, від яких представники так званої «зони ризику» отримали продуктові набори. Це і родина з Підгайців, яка забезпечила наших медпрацівників безконтактним термометром для здійснення температурного скринінгу під час чергування на блок-посту. «Зараз, у час пандемії, ця допомога дуже потрібна й доречна. Ми дякуємо всім, хто допомагає нашій громаді», - зазначив Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних