Пошук

Підгайцівська ОТГ – друга за рейтингом в Україні серед громад 3 групи

Дата: 03.04.2020 15:18
Кількість переглядів: 1639

Веб-портал Децентралізація оприлюднив аналіз фінансових показників 806 ОТГ України за підсумками 2019 року.

Фото без опису

Цього разу для всебічної оцінки експерти проаналізували більшу кількість показників, ніж раніше. 806 громад знову згрупували за критерієм чисельності населення. Зокрема, Підгайцівська потрапила до 3 групи - з населенням від 5 до 10 тисяч жителів (станом на 01.01.2019).

З 268 об’єднаних територіальних громад цієї групи Підгайцівська ОТГ – друга за рейтингом в Україні.

Оцінювання було проведено за вісьмома індикаторами. Скажімо, за обсягами видатків, спрямованих на виплату заробітної плати з нарахваннями (по всіх галузях), наша громада - на другому місці. Цей показник відображає спроможність ОТГ забезпечувати соціально-економічний розвиток. А за обсягами доходів загального фонду на одного мешканця ми – на десятому місці. Цей показник характеризує спроможність Підгайцівської ОТГ забезпечувати громаду за рахунок ресурсів, які генеруються на її території. Рівень дотаційності -11,8 % свідчить, що наша громада не є залежною від дотаційних ресурсів з державного бюджету.

Також експерти дослідили фінансові показники 806 ОТГ за підсумками 2019 року в розрізі 24 областей. На Волині, з-поміж 50 об’єднаних територіальних громад, Підгайцівська ОТГ за сімома показниками з вісьмох – також друга за рейтингом.

Матеріали підготовлено на підставі даних Міністерства фінансів України, Казначейської служби України, Державної статистичної служби України, даних веб-порталу openbudget.gov.ua експертами програми«U-LEAD з Європою» та SKL International 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних