Пошук

«Чхати» на карантин – неприпустимо!

Дата: 31.03.2020 10:04
Кількість переглядів: 1132

Минулі вихідні стали свідченням, що багато хто ігнорує запроваджений карантин. Території біля водойм, лісові масиви «рясніли» відпочивальниками. Помічені непоодинокі випадки групового відпочинку на природі, в тому числі і з дітьми.

Фото без опису

Шановні жителі громади! Карантин – це не канікули, і не відпустка з пікніками і шашликами. Навіть Президент України прямо заявив, що при кількості хворих 25%-50% одночасно вітчизняна система охорони здоровя не впорається. Випадки смертей від коронавірусу громадян різного віку, національностей, соціального статусу доводять, що COVID-19 безжальний до старих і молодих, бідних і багатих. Ми сьогодні є відповідальними по відношенню до своїх літніх батьків, які – в зоні ризику. Не нехтуйте своїм здоровям та здоровям рідних і оточуючих.

Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі.

Передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою COVID-19. Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічни правил і норм становитиме від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб - шраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Крім того, нагадуємо, що самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковою для всіх громадян, котрі повернулися з-за кордону. МОЗ закликає повідомляти правоохоронні органи, якщо ви бачите, що людина під час самоізоляції системно порушує санітарно-гігієнічні норми та наражає тим самим на небезпеку оточуючих.

Якщо кожен з нас відповідально поставиться до запобіжних заходів, то скоро ми повернемося до звичного ритму життя, і подорожі будуть безпечними. А поки що - залишайтеся вдома!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних