Пошук

За спалювання сухої рослинності існує адміністративна та кримінальна відповідальність

Дата: 19.03.2020 12:05
Кількість переглядів: 792

Щорічно пожежі в природніх екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі, величезну шкоду довкіллю, створюють загрозу для життя тваринного і рослинного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. Причинами пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей і дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів.

Фото без опису

Так, за повідомленням Луцького МРВ УДСНС України у Волинській області, 14 березня о 21 годині 40 хвилин в селі Романів виникло загоряння сухої трави та очерету на площі 0,5 га. Ймовірна причини – необережна поводження з вогнем невстановленою особою. Загоряння було ліквідовано. Побічні збитки, завдані цією пожежою, склали для держави 69000 гривень.

У зв’язку з цим, рятувальники нагадують про недопущення спалювання сухої рослинності, виникнення пожеж в екосистемах та наголошують, що за самовільне спалювання рослинності або її залишків передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних