Пошук

Як вберегтися від зараження коронавірусом

Дата: 16.03.2020 15:24
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

За інформацією управління Держпродспоживслужби в Луцькому районі, до основних індивідуальних профілактичних заходів належать:

  1. Гігієна рук – часте миття з рідким милом або обробка спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після кожного контакту з тваринами, відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, перед приготуванням їжі тощо. Тривалість процедури миття рук – 20-40 секунд. Спиртовий антисептик для рук – розчин із вмістом спирту 60-80 % або із 2 % хлоргексидину (інші засоби, які реалізують, як «антисептик для рук», наприклад, настій ромашки або розчини із 40 % вмістом спирту, не є такими). Антисептик має покривати всю поверхню рук, тривалість обробки – близько 30 секунд.
  2. Уникайте скупчення людей. Переважає контактний шлях зараження, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей  через руки, рукостискання, інші предмети після торкання до об’єктів (тварин, дверних ручок, поручнів), що забруднені виділеннями з дихальних шляхів хворого чи інфікованого. Вірус не циркулює в повітрі, він не здатний переміщатися на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чханню. Збереження обовязкової дистанції – це гарантія безпеки. Тісним контактом називають відстань менше 1 метра. Заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви не знаходитесь безпосередньо поруч із інфікованим (нагадаємо, це – максимум 1,5-2 метра).
  3. Основна теза: захворів – сиди вдома. Так як коронавірус за симптоматикою нічим не відрізняється від інших вірусних хвороб, то важливо відразу звернутись до лікаря.
  4. Використання медичної маски за наявності респіраторних симптомів, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, її своєчасна заміна (кожні 3 години або негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук спиртовмісним антисептиком відразу після знімання маски. Використовуйте маску правильно: вона має покривати ніс і рот, вона має щільно прилягати по краях, заміняйте маску щойно вона стала вологою, не чіпайте зовнішню частину маски руками, заміняйте маску щочотири години, не використовуйте маску повторно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних