Пошук

Прийом лікаря - тричі на тиждень, замість двох разів на місяць

Дата: 10.03.2020 11:09
Кількість переглядів: 3479

10 травня 2019 року депутати Підгайцівської сільської ради прийняли історичне рішення – створити комунальне некомерційне підприємство «Підгайцівський центр первинної медико-санітарної допомоги Підгайцівської сільської ради». 1 серпня 2019 року Центр розпочав свою роботу. У цьому ж місяці на базі фельдшерського пункту в Струмівці було відкрито кабінет сімейного лікаря, який входить до складу Підгайцівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Фото без опису

Якщо раніше в селі лікар приймав відвідувачів два рази на місяць, то тепер – тричі на тиждень у визначені дні. Нині пацієнтів обслуговує молодий сімейний лікар Бранюк Сергій Віталійович. За його словами, 85-90 % декларацій заключили жителі Струмівки. Медик опікується здоровям населення - від дітей з народження до людей глибоко похилого віку. Сімейному лікарю допомагає завідувач фельдшерського пункту Каширець Наталія Петрівна.

Фото без опису

З появою в Струмівці фахівця з вищою медичною освітою першими відчули зручність мами з немовлятами, діти та пенсіонери. Адже саме вони є найчастішими відвідувачами.

Фото без опису

Доступнішими для населення стали, скажімо, адміністративні послуги. «60 % усіх звернень – саме за ними», - каже Сергій Бранюк. Наприклад, зараз не потрібно кудись їхати за довідкою або щоб виписати рецепт за програмою «Доступні ліки» чи на наркотичні засоби. Це можна отримати на місці.

Сьогодні в стінах фельдшерського пункту є глюкометр для визначення глюкози крові, можливо зробити кардіограму, отоскопічне дослідження вух, провести профілактичний огляд. При потребі пацієнта скерують на аналізи для моніторингу стану здоровя.

Фото без опису

«Для збільшення можливостей кабінету сімейного лікаря плануємо закупити певне обладнання, а саме: біохімічний аналізатор крові, аналізатор сечі. Це дасть змогу здійснювати діагностичні дослідження безпосередньо у закладі. Також хочемо придбати невелике фізіотерапевтичне обладнання для надання невідкладної допомоги дітям та дорослим з хворобами легень та бронхів. Таке, як небулайзери, або – інгалятори», - поділилася планами виконувач обов’язків комунального некомерційного підприємства «Підгайцівський ЦПМСД Підгайцівської сільської ради» Ольга ГУНЬКО.

У довготривалій перспективі – збудувати самодостатню лікарську амбулаторію, враховуючи, те, що населення Струмівки стрімко зростає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних