Пошук

Лищенська школа відзначила 50-річний ювілей

Дата: 17.02.2020 14:42
Кількість переглядів: 2188

Цьогорічний вечір зустрічі з випускниками Лищенської загальноосвітньої школи I-III ступенів був особливим. Адже 15 лютого тут святкували також 50-річчя заснування закладу.

Фото без опису

Урочисте відкриття нової школи в селі Лище відбулося 22 квітня 1970 року. Першим біля керма установи стояв Іван Денисович Олексіюк. Найдовше – 23 роки – педагогічний колектив очолював Анатолій Миколайович Бишта.

Фото без опису

Нинішній директор школи Тетяна Миколаївна Науменко згадує, що за роки його керівництва була започаткована та розвивалася гурткова робота, досягнуто перемог у різних олімпіадах. «І до сьогоднішнього дня в школі тримають цю високу планку», - зазначила вона. До речі, ще в 1983 році в школі Сергієм Яслинським встановлений рекорд з бігу на дистанцію 30 м – 4,4 секунди. Його і досі ніхто не побив.

Фото без опису

Заклад може гордитися тим, що в його стінах працювали педагоги, удостоєні звання «Заслужеий вчитель України». Це – Надія Петрівна Радіонова, вже нині покійна, та Галина Тарасівна Корецька.

На ювілей прийнято приходити не з порожніми руками. Лік подарункам розпочали Підгайцівський сільський голова Юрій Михайлович Семенюк та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Калениківна Скороход, вручивши шість ноутбуків. 

Фото без опису

Директор місцевого сільськогосподарського товариства «Лище», депутат Підгайцівської сільської ради Святослав Євгенович Карбовський передав «ювілярці» сертифікат на 50000 гривень для придбання необхідних товарів та послуг. Зі своїми «презентами» завітали на свято до рідної школи її колишні учні.

Фото без опису

1168 їх благословила в доросле життя Лищенська ЗОШ. Випускників «одинадцятирічки» можна зустріти в різних куточках України та далеко за її межами. Відеопривітання з Дубліна линули від випускника 2005 року Андрія Крикавського, який працює тут у великій міжнародній кампанії, і який подякував лищенським педагогам за знання.

Фото без опису

Колишні учні, вчителі-ветерани зі сцени не лише згадували шкільне життя, а висловлювали здивування тим, як змінилася рідна школа. Відремонтовані приміщення, класи з новими меблями та обладнанням сьогодні – не впізнати. Слід додати, що вже за обєднаної громади було зроблено капітальний ремонт двох класних кімнат початкової ланки, коридору першого поверху, облаштовано чотири внутрішні санвузли.

Фото без опису

Ну, а які творчі таланти виплекали в Лищенській школі – про це свідчив святковий концерт. Чудові номери підготували для дорогих гостей юні вокалісти, танцюристи, драматичні артисти.

Святковим тортом, прикрашеним символічною «пятидесяткою» в золотій глазурі, привітав другу домівку ювілейний випуск 2019 року.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних