Пошук

Коротко – про головне: ТОП-події січня

Дата: 06.02.2020 12:07
Кількість переглядів: 870

Ми починаємо розповідати про головні події нашої громади вже нового року. Перший місяць запамятався як радісними моментами, так і, на жаль, сумними новинами.

Майже цілий січень села громади повнилися віншуваннями: колядками, щедрівками, посівалками. Різдвяні піснеспіви лунали на сценах закладів культури, в актових залах освітніх установ, у храмах громади.

Школярі Підгайцівської ОТГ успішно виступили в районному етапі конкурсу патріотичної сучасної пісні «Срібні дзвіночки». Учні шкіл Лище, Крупа, Воротнів здобули гран-прі, два других і одне третє місця.

У січні страшна звістка сколихнула всю громаду. У День Соборності України в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил від кулі снайпера загинув 22-річний Микола Сорочук з села Лище. 24 та 25 січня в Підгайцівській ОТГ були оголошені днями жалоби. Для нашої громади – це, загалом, пята втрата в російсько-українській війні. Зокрема, для села Лище – друга.

24 січня відбулася сесія Підгайцівської сільської ради, на якій прийнято ряд рішень, у зв’язку з приєднанням до Підгайцівської ОТГ Романівської сільради. Зокрема, про початок повноважень трьох новообраних депутатів (Сапига Любов Степанівна, Назарчук Василь Петрович, Ковжук Тетяна Вікторівна); про утворення Романівського старостинського округу, до складу якого входять населені пункти Романів, Ботин, Новокотів, Верхівка; про покладання виконання обовязків старости цих сіл на Марченко Оксану Василівну, яка була виконувачем обовязків Романівського сільського голови; про внесення змін до структури виконавчого органу влади, загальної чисельності апарату ради та її виконавчого органу; про зміну чисельності та персонального складу виконавчого комітету; про початок реорганізації Романівської сільської ради шляхом приєднання до Підгайцівської сільської ради.

З 28 січня у Лищенській загальноосвітній школі та Підгайцівському навчально-виховному комплексі запроваджено карантин з метою недопущення подальшого розповсюдження гострих респіраторних захворювань та грипу серед учнів. Згодом освітній процес був припинений ще в двох школах громади.

У селі Лище встановлено фільтри комплексної очистки води Ecosoft для покращення якості води, що постачається домоволодінням вулиць Садова, Лісова, Шкільна. Обладнання, вартістю майже 84 тисячі гривень, закуплено за кошти сільського бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.