Пошук

У дитсадку «Малятко» щодня – посилене спостереження за станом здоров’я дітей

Дата: 31.01.2020 10:32
Кількість переглядів: 727

У зв’язку з груповим захворюванням ротавірусною інфекцією вихованців дитячого садочку «Малятко» в Підгайцях, ми побували в цій установі та поцікавилися епідситуацією на сьогоднішній день.

Фото без опису

Керівник установи Наталія Миколаївна Дядяніна розповіла, що загалом на ротавірусну інфекцію захворіло четверо дітей ясельної та старшої груп. Спеціалістами Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області було здійснено санітарно-епідеміологічне обстеження дитсадка. Взято для лабораторних досліджень водопровідну питну воду, змиви з рук кухарів та предметів середовища, зразки готових страв. «Ми цікавилися результатами досліджень. Нам повідомили, що всі аналізи – в нормі. Також не було виявлено ротавірусу в працівників харчоблоку та груп, де захворіли діти. Станом на сьогодні, нових випадків ротавірусної інфекції в садочку не зафіксовано», - зазначила директор Підгайцівського дошкільного навчального закладу.

 «Зараз у всіх групах посилено медичне спостереження за станом здоровя дітей. Вихователі ведуть обсерваційні листки. Щодня проводиться дезінфекція всіх поверхонь у групах, де спостерігалася ротавірусна інфекція. Персонал та вихованці суворо дотримуються правил особистої гігієни, зокрема, миття рук з милом», - перераховує заходи попередження поширення захворювання сестра медична старша Семенюк Галина Степанівна.

Фото без опису

Загалом, у полі зору тут зараз тримають не лише хворих дітей, а й всіх відсутніх. Заборонено проведення масових заходів, які потребують зведення кількох груп. Працівниками закладу проводиться санітарно-освітня робота серед батьків з питань запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних хвороб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних