Пошук

У Підгайцівському дитсадку «Малятко» «змалювали» традиції святкування Різдва ФОТО

Дата: 15.01.2020 10:09
Кількість переглядів: 1345

Вихованці старшої групи «Віночок» у дійстві «Щедрий вечір, добрий вечір і дорослим, і малечі» відтворили найцікавіші традиції відзначення свят новорічно-різдвяного циклу.

 Фото без опису

Вечір перед Різдвом. Святковий стіл, а на ньому – 12 пісних страв, з-поміж яких головною є кутя з маком. Господар заносить до хати дідух. Дітки збирають під столом горішки та квокають, щоб кури добре неслися, чхають, аби в господі був цілий рік спокій.

Маленькі «зірочки» та «ангели» сповіщають про народження Сина Божого. Уважно слухають дітлахи, як мати Марія співає колискову Богонемовляті.

Згодом на поріг колядники прийшли, велику радість принесли. На веселу дитячу коляду завітали й звірята – вовчик, лисичка, білочка, щоб і самим поколядувати. З лісу прибігла мишка – символ цього року за китайським календарем.

І малих, і великих розвагами «запалювали» щедрувальники-циганочки. Зі Старим Новим роком та Василем привітали посівальники. А потім попросилися заколядувати й дорослі колядники. Всі разом дружно співали, водили хороводи, прославляючи народження Ісуса Христа.

Дитячі запал та непосидючість «розрядили» рухливі ігри. Хлопчики й дівчатка залюбки погралися в сніжки, позмагалися на швидкість у естафеті з прикріплювання сніжинок до обручів.

Прислів’ями та приказками про Водохреще згадали й це велике свято.

Відчуття новорічно-різдвяної феєрії «закріпили» виконанням, спільно з батьками, традиційної української колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Радості дітей не було меж, коли, на завершення свята, вони отримали подарунки.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних