Пошук

Чим рік минулий запам’ятався

Дата: 02.01.2020 14:58
Кількість переглядів: 858

2019-й був першим роком існування Підгайцівської ОТГ. Звісно, за рік відбулися сотні подій, важливих для когось. Ось і ми вирішили озирнутися назад і подивитися, що помітного сталося торік, власне, в масштабах громади. Це буде добірка не про кількість відремонтованих доріг чи освітлених вулиць. Про здобутки і досягнення ми поговоримо трохи згодом. Сьогодні мова піде про новий досвід, нові можливості, про перші результати. Отже, починаємо…Фото без опису

Відбулося реформування закладів охорони здоровя ОТГ. Рішенням сесії Підгайцівської сільської ради від 10 травня 2019 року № 4/25 було створено Комунальне некомерційне підприємство «Підгайцівський центр первинної медико-санітарної допомоги Підгайцівської сільської ради», до складу якого увійшли Підгайцівська та Лищенська амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Реорганізація медичних установ стимулюватиме до поліпшення якості медичних послуг.

Фото без опису

До Підгайцівської сільради надійшло звернення від Романівської сільської ради Луцького району Волинської області з проханням розглянути пропозицію щодо добровільного приєднання сіл Романів, Новокотів, Ботин, Верхівка до Підгайцівської об’єднаної територіальної громади. На сесії, що відбулася 7 червня, депутати одноголосно дали "добро" на приєднання. 22 грудня відбулися додаткові місцеві вибори депутатів Підгайцівської сільської ради ОТГ. Депутатський корпус поповнився трьома новими обранцями.

У Підгайцівській ОТГ започатковано відзначення Дня громади. Вперше його святкували 28 червня. Гості дійства не мали коли нудьгувати, адже для них підготували цікаву програму відпочинку: концерт за участю аматорів сцени та професійних волинських артистів, дитячі розваги, майстер-класи, спортивні змагання, козацький куліш, святкова дискотека з відомими діджеєм, вогняне шоу.

Фото без опису

Основним стимулом до створення об’єднаних територіальних громад є фінансова мотивація. Зокрема, за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури, у співфінансуванні з Підгайцівською сільською радою, в селі Підгайці значно покращено стан дорожнього покриття на вулиці Підгаєцькій (від перехрещення з автомобільною дорогою М-19 довжиною 450 метрів). Здійснено капітальний ремонт фасадів клубу в селі Воротнів. Зокрема, на нижньому поверсі замінено вікна та вхідні двері на енергозберігаючі, проведено утеплення зовнішніх стін мінераловатними плитами задля зменшення витрат теплової енергії.

Фото без опису

У 2019-му в активну фазу перейшло будівництво дитячого садка в селі Крупа. З початку року об’єкт фінансували з сільського бюджету. Надходження коштів Державного фонду регіонального розвитку дало змогу в жовтні пожвавити темпи будівництва. Відсоток будівельної готовності, станом на 27.12.2019, склав 75%.

Фото без опису

У грудні стало відомо, що за підсумками виконання місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад за січень-вересень 2019 року Підгайцівська ОТГ (серед ОТГ 3 групи з чисельністю населення від 5 до 10 тисяч осіб) має загальний рейтинг по Україні – 7 місце. З-поміж 267 громад – це високий показник!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних