Пошук

Коротко – про головне: ТОП-5 подій листопада

Дата: 04.12.2019 12:04
Кількість переглядів: 948

З 1 листопада в лікарських амбулаторіях Підгайцівської ОТГ запроваджено попередній запис по телефону на прийом до сімейних лікарів. Виконувач обов’язків директора комунального некомерційного підприємства «Підгайцівський центр первинної медико-санітарної допомоги Підгайцівської сільської ради» Ольга Гунько повідомила, що нововведення вже працює. Нагадаємо, що метою попереднього запису є економії часу пацієнта і лікаря, уникнення скупчення людей під кабінетами, особливо в сезон зростання ГРВІ.

Двом багатодітним мамам села Підгайці указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Це – Євтушик Лідія Іванівна, яка має дев’ятьох дітей, та Лисюк Оксана Василівна, яка народила п’ятеро своїх дітей та виховує одну прийомну дитину. Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк в урочистій обстановці привітав матерів-героїнь, вручив відповідні посвідчення, нагрудні знаки та квіти.

Широкий суспільний резонанс на Волині викликав оприлюднений протокол засідання регіональної робочої групи Волинської облдержадміністрації з пропозиціями включити спроможну Підгайцівьку ОТГ до складу Луцької територіальної громади. Реакція від нашої громади не забарилася. Депутати Підгайцівської сільської ради невідкладно зібралися на позачергову сесію, де ухвалили звернення до найвищих посадовців держави, народних депутатів України від Волині, керівників Волинської області та Луцького району, в якому висловили свою категоричну незгоду з рішенням робочої групи та назвали його таким, що суперечить нормам Конституції України та Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

У Підгайцівській ОТГ на базі Лищенськорї школи проведено перший фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Крок до зірок». Свої співочі таланти демонстрували юні обдарування села Лище. В естрадному вокалі змагалися 16 учасників. Усі, хто того дня розпочав свій зоряний шлях на лищенській сцені, отримли грошові винагороди від спонсора – місцевого сільськогосподарського товариства «Лище».  

Підгайцівська ОТГ приєдналася до загальнонаціонального відзначення Дня Гідності та Свободи, вшанування жертв голодоморів. Біля Стели Героїв Небесної Сотні відбувся урочистий мітинг з покладанням квітів та хвилиною мовчання, на якому згадали тих, хто ціною власного життя пробудили в свого народу почуття патріотизму та гідності. 23 листопада о 16.00 годині в закладах громади були запалені свічки пам’яті на честь загиблих під час голодоморів українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.