Пошук

У громаді відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2019 14:35
Кількість переглядів: 884

Доленосні події новітньої історії України зміщують акценти в календарі знаменних дат. У 2014 році запроваджено відзначати щороку 21 листопада День Гідності та Свободи на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Сьогодні до загальнонаціонального відзначення Дня Гідності та Свободи долучилася й наша громада.

Фото без опису

Під державними прапорами йшли учні та вчителі Підгайцівського навчально-виховного комплексу до стели Героїв Небесної Сотні, що в Підгайцях. До них приєдналися працівники Підгайцівської сільської ради на чолі з сільським головою Юрієм Михайловичем Семенюком.

Біля монументу школярі розповідають, що вони різні – за віком, статтю, захопленнями та уподобаннями. Але є те, що вони цінують однаково. Свобода. І кожна людина заслуговує на гідне ставлення до себе.

Діти поринули спогадами в буремні події Революції Гідності, починаючи з 21 листопада 2013 року, до кривавих зіткнень на Майдані з 18 по 21 лютого 2014-го, під час яких загинули понад 100 осіб. Відтворена день за днем хронологія засвідчила прагнення українського народу до свободи та справедливості, і що поневолити український народ неможливо, а прагнення свободи в нас закладено на генетичному рівні

З Днем Гідності та Свободи привітав громаду Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк. До вітального слова також була запрошена начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Скороход.

Память героїв, які ціною власного життя пробудили в свого народу почуття патріотизму і гідності, вшанували квітами та хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних