Пошук

Як у Підгайцівському НВК заокеанського гостя посвятили в козаки

Дата: 28.10.2019 11:25
Кількість переглядів: 1095

Тиждень ярмаркування в Підгайцівському навчально-виховному комплексі завершився яскравим заходом «Підгайцівський ярмарок». У вир давньої української традиції занурили учні 8-А класу.

Фото без опису

Школярі змалювали ярмаркування у його кращих традиціях: із святково вбраними селянами, з нахвалюванням продавцями своїх товарів, із залицяннями парубків до дівчат, із сварками між кумасями, з циганами, які прагнули поворожити за гроші і щось поцупити.

Веселого ярмаркового настрою додали дотепні жарти, гуртові пісні й танки.

На ярмарок завітав сам Гетьман Війська Запорізького з дуже важливою місією.  Це - посвята в козаки заокеанського гостя, волонтера зі Сполучених Штатів Америки Нельсона Рікмана, який протягом двох років допомагав підгайцівським школярам опановувати англійську мову.

Але спочатку іноземцю влаштували іспит. Він мав відповісти на питання: де жили козаки, яка найвідоміша козацька страва, яку зачіску носили? А ще – продовжити прислівя «Козацькому роду - …» (нема переводу) і станцювати гопак.

Американець, добре справившись з випробуваннями, був визнаний гідним стати запорізьким козаком і отримав нове ймення «Козак жердина – перебий коліна».

Де, як не на ярмарку, можна з головою поринути в українську культуру, відчути багатство українського народу, зрости духовно, отримати море вражень. Ось так, прилучаючись до народних традицій, пізнаючи звичаї й обряди українців, молоде покоління вбирає в себе найкращий досвід минулих поколінь. А це сприяє формування відчуття національної свідомості й гідності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних