Пошук

Сільрада працює над питанням перевезення пільговиків Підгайцівської ОТГ міським транспортом

Дата: 25.10.2019 15:16
Кількість переглядів: 1876

Фото без опису

 

Шановні жителі громади!

Результатом прийнятих Луцькою міською радою та виконавчим комітетом Луцької міської ради рішень щодо запровадження автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті м. Луцька є введення безготівкової оплати проїзду при перевезенні пасажирів у міському громадському транспорті з 11 листопада 2019 року.

Між керівництвом міської влади та компанією «СІТІКАРД СИСТЕМ» (оператором електронних систем) укладено відповідні нормативно – правові документи.

Поряд з цим гостро виникло питання щодо відшкодування вартості проїзду пільгових категорій людей, які зареєстровані чи проживають поза межами міста Луцька (наприклад в Підгайцівській громаді) та користуються міськими транспортними засобами.

Адже, станом на сьогодні, зобов’язання перед перевізниками міжміських маршрутів сільською радою виконано в повній мірі та відшкодовано за перевезення пільгової категорії населення, яких у громаді налічується більше 1800 осіб, у розмірі 406 080 гривень за кошти місцевого бюджету (це є цільова виплата, яка субвенцією перераховується управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації для розрахунку перед перевізниками).

Парадоксальною ситуацією є те, що законом передбачено покриття витрат на транспортні послуги пільговій категорії населення, проте, зазвичай такий ресурс для їх реалізації перекладають на плечі місцевих бюджетів.

З метою чіткого обліку громадян пільгової категорії населення (визначення пасажиропотоку), які користуються міським транспортом, сільською радою вирішується питання щодо оформлення персоніфікованих електронних квитків, шляхом укладання угоди з оператором через центр надання адміністративних послуг щодо фактичної компенсації проїзду у вигляді адресної допомоги, розмір якої буде визначено рішенням сільської ради.

Діти, які навчаються в місті Луцьку, квитки отримають за місцем навчання, а проїзд пільгової категорії з їх числа – відбуватиметься також за рахунок коштів адресної допомоги.

Однак, як наслідок, може виникнути проблема у вигляді зміни руху міжміського маршруту на користь міського, що позбавить жителів громади  комфортності та зручності пересування до свого місця роботи чи у власних потребах, а перевізника – рентабельності такого маршруту.

До речі, тут варто зауважити, що левова частка жителів громади працює на підприємствах в м.Луцьку, залишаючи при цьому грошовий ресурс у вигляді податку з доходів фізичних осіб у розмірі 60%, який відщеплюється до дохідної частини бюджету казни міста Луцька

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних