Пошук

Спалювання опалого листя є правопорушенням

Дата: 11.10.2019 14:40
Кількість переглядів: 946

Волинські екологи нагадують, що спалювання листя є надзвичайно шкідливим для здоров’я людей та екологічного стану у населених пунктах. Багато людей мають алергію на дим, тому з початком осені суттєво зростає захворюваність. 

Фото без опису

При згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. З димом у повітря виділяються пестициди та радіонукліди, які накопичуються протягом року.

     Разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини, накопичення яких в органах дихання може стати причиною онкологічних захворювань.

       Подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти збудникам захворювань.

    Спалювання сухої рослинності становить суттєву загрозу навколишньому середовищі – з листям згорають зимуючі комахи, такі як сонечка, руйнується ґрунтовий покрив, зокрема, вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми, відбувається збіднення ґрунту, а також знищується насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджуються нижчі частини дерев та кущів, в 2-4 рази зростає промерзання ґрунту. 

      Виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає загроза лісових пожеж і загорання житлових будинків, погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення дорожньо-транспортних пригод на дорогах.

     Спалювання сухої рослинності є прямим порушенням законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря». 

         Громадян-порушників цих законів чекає покарання у вигляді штрафу. Тому не будьмо байдужими до стану власного здоров’я, збережімо природу та зекономимо сімейний бюджет.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних