Пошук

Задимлення автомобільних доріг призводить до дорожньо-транспортних пригод

Дата: 11.10.2019 09:05
Кількість переглядів: 743

Державне агентство автомобільних доріг України нагадує про заборону розведення вогнищ на стоянках відстою автомобільного транспорту та на сільськогосподарських угіддях поблизу автомобільних доріг та закликає дотримуватись правил протипожежної безпеки в місцях наближених до об’єктів дорожньої інфраструктури, а також необхідність не допускати засмічення смуг відводу сміттям та легкозаймистими речовинами (відходами нафтопродуктів, тощо).

Фото без опису

Здебільшого, загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в  лісових масивах і на торфовищах.

Особливу небезпеку становить саме випалювання пожнивних залишків на полях після завершення  зернозбиральної кампанії, адже такі дії призводять до  виникнення масштабних пожеж. Вогонь швидко може перекинутися на розташовані поруч населені пункти, лісові масиви.

При цьому не вживаються заходи щодо запобігання своєчасному  гасінню місць самозаймань та виникненню і розповсюдженню значної задимленості, в тому числі ділянок, прилеглих до смуг відведення автомобільних доріг загального користування, що погіршує умови видимості та призводить до тяжких дорожньо-транспортних пригод.

Так, 24 вересня 2019 року о 12-й год. 40 хвилин на автомобільній дорозі М-07 Київ-Ковель-Ягодин, км 463+150 водії автомобілів Вольфо, Мерседес та ДАФ, рухаючись в попутному напрямку, не дотримуючись безпечної дистанції, здійснили зіткнення внаслідок задимлення зі сторони фермерських угідь. При цьому водій Мерседеса загинув на місці пригоди, а ще 5 осіб отримали тілесні ушкодження.

Спалювання стерні, пожнивних залишків, а також сухої трави уздовж автомобільних доріг та розведення вогнищ на полях є не лише шкідливим для здоров’я людей та тваринного світу, а й створює небезпеку для водіїв, що може спричинити несприятливі наслідки. Про це слід пам’ятати постійно та не розводити вогнищ на стоянках відстою автомобільного транспорту та на сільськогосподарських угіддях поблизу автомобільних доріг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних