Пошук

У Підгайцівській ОТГ відлунали «Сурми звитяги»

Дата: 10.10.2019 16:27
Кількість переглядів: 1456

Сьогодні в Підгайцях у будинку культури відбувся конкурс патріотичної творчості «Сурми звитяги». 

Фото без опису

Як відомо, у Львові щороку проходить Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги». Він особливий тим, що популяризує в молодіжному середовищі мистецькі твори патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в XX столітті.  По суті, в нашій громаді був проведений відбір конкурсантів, які можуть продовжити боротьбу за участь у цьому фінальному творчому дійстві.

Організаторами конкурсу виступили відділ освіти,  культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради та керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів художнього спрямування Микола Олексійович Ляшук. Перед початком конкурсних випробувань школярам було доручено покласти квіти до пам’ятних знаків, якими в Підгайцівській ОТГ увічнили борців  за волю та незалежність України.

У ролі суддів виступили вчителі, художні керівники - під головуванням начальника вищезгаданого відділу Жанни Калениківни Скороход. Їм довелося оцінювати юні таланти у п'ятьох номінаціях. 

Номінація «Солісти-вокалісти» була представлена виступами двох школярок. Враховуючи наше воєнне сьогодення, відповідала тематиці конкурсу пісня "Прохання до неба", яку виконала учениця Підгайцівського навчально-виховного комплексу Софія Приходько. Адже це було пісенне звертання до вищої сили, аби вона захистила спокій українців. Сама за себе промовляла назва пісні "Україна - сонце у вінку" у виконанні Христини Панасюк, яка навчається в школі села Крупа.

У номінації «Інструментальні ансамблі» мелодії повстаньких пісень на різних музичних інструментах відтворив ансамбль народної музики Підгайцівського НВК.

У номінації «Хореографічна композиція» на сцені кружляли у танкові з промовистою назвою "Україна - це ти" хлопчики й дівчатка з Підгайцівського зразкового аматорського ансамблю танцю «Гармонія».

Двоє учасників демонстрували свої поетичні здібності в номінації «Художнє читання та авторська поезія». Зворушливо продекламувала вірш «Мир на землі» Анна Євтушик з Лищенської школи. Особливе враження справив учень Воротнівської школи Віктор Степанчук, адже він прочитав власні вірші «Козак ти» та «Українці».

Тема українського патріотизму "звучала" в роботах учнів, які виставив для огляду кожен навчальний заклад нашої громади в номінації «Живописна, графічна, декоративно-тематична композиція».

У творчих змаганнях стали переможцями: Софія Приходько,  ансамбль народної музики, ансамбль танцю «Гармонія», Віктор Степанчук, учениця Підгайцівського  НВК Владислава  Польшакова - автор аплікації «Перемога українського духу».

Наша талановита молодь своєю творчістю засвідчила, що вивчати історію України та ставати патріотами можна через поетичне слово, пісню, танець, образотворче мистецтво. І вже вкотре не залишила жодного сумніву, що Україна була, є і буде!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних