Пошук

Представники Підгайцівської ОТГ вивчали досвід агротуризму по-польськи

Дата: 13.09.2019 11:43
Кількість переглядів: 1287

Як ми вже повідомляли, наша громада потрапила до переліку шести волинських ОТГ, які були відібрані для подальшої участі в проекті «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області» програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога для розвитку» за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.

У рамках проекту, 6-8 вересня представники цих громад, у тому числі й працівники Підгайцівської сільської ради, перебували у Польщі, де ознайомилися з досвідом польських колег, відвідали унікальні туристичні агрогосподарства.

Агротуристичний комплекс «Kraina Rumianku» в Головні Парчівського повіту Люблінського воєводства за 18 років існування відвідали сотні тисяч туристів, адже тут є що побачити. Наприклад, стару школу перетворили на інтерактивний музей, де наче потрапляєш у давнину. Такі відчуття навіюють старовинні предмети побуту селян. В агросадибі також є будівлі, де здають кімнати на ніч, теж обладнані «під старовину». У комплексі організовують вечорниці, перегляд вистав на місцевій говірці, майстерки.  Послуги – платні, тож туристичний комплекс є місцем праці багатьох місцевих жителів.

Зокрема, для українських гостей провели майстер-клас з виготовлення мила своїми руками. Учасники поїздки долучилися до випікання рогаликів з трояндовим джемом, котрому передувала молотьба ціпом та помол зерна на жорнах.

Наступним для вивчення агротуристичних послуг відвідали «Татарське село». Поселення отримало таку назву, адже тут колись проживали татари. Наразі представників цієї національності немає, але місцеві мешканці бережуть їхні традиції та звичаї. Відбувається великий фестиваль, на який приїздять татари з різних куточків Польщі й не тільки. Під час екскурсії на цвинтар можна ознайомитися з культурою поховань татарського народу. Ці екскурсії проводять жителі села, таким чином забезпечуючи себе роботою. Учасникам поїздки була надана можливість постріляти з кримсько-татарського лука та скуштувати страви татарської кухні

«Нам треба навчитися використовувати власну самобутність. Якщо правильно зробити промоцію, то й у нас можна створювати подібні центри, які будуть цікавими для туристів і будуть приносити свої «бонуси» громаді», - підсумувала учасник поїздки, представник Підгайцівської ОТГ Тетяна Сігуа.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.