Пошук

У громаді вшанували полеглих в російсько-українській війні

Дата: 29.08.2019 14:07
Кількість переглядів: 2120

У Підгайцівській ОТГ відбулися заходи, приурочені  до  Дня загиблих захисників  України, який сьогодні  вперше відзначають офіційно на рівні держави.

Фото без опису

Біля стели Героїв Небесної Сотні в Підгайцях зібралися духовенство,  голова та працівники Підгайцівської сільської ради, представники депутатського корпусу, місцеві освітяни, школярі, дошкільнята, мешканці громади. Полеглих у російсько-українській війні пом'янули без гучних церемоній та довгих промов, адже не знайти тих слів, які б втішили  згорьованих матерів,  овдовілих дружин, осиротілих дітей.  

Вшанували лише спільною молитвою, хвилиною мовчання та квітами.  Як зазначив Підгайцівський сільський голова  Юрій Семенюк, Підгайцівська ОТГ заплатила дорогу ціну за російську агресію. З-під Іловайська не повернулися живими підгайчани  Володимир  Іщук та Мирослав Столярчук, Олександр Сивий – випускник  Лищенської школи.

Помолилися за спокій душ не лише загиблих українських військових на Сході, а й усіх тих, хто в  різні  часи поклав життя в боротьбі за волю та незалежність  України.

- Наше завдання – зробити все для того, щоб їхня пожертва була недаремною, - звернувся  до присутніх благочиний  Луцького  району Володимир  Присяжнюк.

Згодом були відслужені молебні та покладені квіти на могилах наших земляків, яких забрала війна на Донбасі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних