Пошук

Як лищенські школярі опановують англійську разом з волонтером із Бельгії

Дата: 17.08.2019 20:39
Кількість переглядів: 1327

Коли серпень лишень готує школярам портфелики, діти села Лище уже поспішають до рідної школи. Ні, звичне навчання ще не розпочалося. Тут діє мовний табір «Dreamtime», що в перекладі з англійської означає «час мрій».

Назва, вочевидь, говорить сама про себе. Бо хто з нас не живе у солодких мріях? Втім, треба, щоб мрії ставали реальністю. Таке завдання Go Camp – найбільшої освітньої волонтерської програми в Східній Європі, яка і започаткувала цю гарну справу. Участь у мовних таборах – безкоштовна. Однак, щоб створити такий табір у конкретній школі, потрібно було подати заявку й пройти відбірковий тур. З чим, власне, педагоги ЗОШ І-ІІІ ступенів села Лище успішно впоралися. Педагог-організатор Наталія Віталіївна Михальчук мала змогу відвідати тренінгові навчання по підготовці мовного майданчика у місті Ірпінь Київської області.

Мовний майданчик з вивчення англійської мови стартував 12 серпня. Упродовж двох тижнів лищенські школярі стануть справжніми іноземцями, бо спілкуватимуться зі справжнім носієм мови. Так-так, «родзинкою» мовних таборів є залучення волонтерів-спеціалістів з усієї планети.

«Наш» волонтер дуже цікава й харизматична особистість. Дітям він сподобався з перших хвилин спілкування. Ім’я його Деміен, що, погодьтеся, дуже схоже на українське Данило. Йому 35 років. За фахом – учитель англійської мови. Володіє досконало ще й французькою та іспанською. В Україні вперше, тому хоче дослідити цю країну якнайліпше. Наразі прагне відвідати замок Любарта в Луцьку й побувати у Львові.

Програма дня мовного майданчика надзвичайно насичена. Кожен день несе свої приємні сюрпризи. Тут і створення мап (незамінного атрибуту мандрів), слоганів, пісень, флешмобів… Цікавою була поїздка у «Воротнівську Швейцарію». Злагоджена робота наставників уже принесла певні плоди: діти граючись, учаться пізнавати навколишній світ, пізнавати себе і своїх друзів, збагачуються духовно. Та й знання англійської мови їм не завадить. Недарма ж існує прислів’я: «Скільки я знаю мов, стільки раз я людина».

Бажаємо юним мовознавцям масу задоволення, злагодженої праці, здоров’я, бо 1 вересня уже не за горами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.