Пошук

Українців закликають вакцинуватися від дифтерії

Дата: 30.07.2019 09:38
Кількість переглядів: 893

В Україні прогнозують ризик виникнення спалаху дифтерії. Експерти прийшли до такого висновку з огляду на вкрай низький рівень охоплення щепленнями від цієї інфекції. Вакциновані лише 70 % дітей, дорослих – ще менше. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Фото без опису

Дифтерія – страшніша за кір, адже смертність набагато вища. За статистикою, з тисячі хворих помирає від 50 до 100 людей. Єдиний спосіб захиститися – зробити щеплення. Пацієнтам слід вакцинуватися до вересня, оскільки з початком навчального року кількість випадків  захворювання на інфекційні недуги зростає. Отже, ризик виникнення спалаху підвищується.

«Підіть до  сімейного лікаря, перевірте, коли ви востаннє вакцинувалися і за потреби  - зробіть щеплення», - закликає виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я  України Уляна Супрун.

Як  повідомляють на сайті, зараз в усіх областях України є якісні, безоплатні вакцини для щеплень і дітям, і дорослим. Їх закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у провідних виробників світу. Якщо у вашому медичному закладі кажуть, що вакцини немає, зверніться до керівника  закладу охорони здоров’я або Департаменту охорони здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних