Пошук

Розмова з енергетиками - про що дискутували

Дата: 16.07.2019 16:29
Кількість переглядів: 1075

Неякісне електропостачання змусило актив Підгайцівської ОТГ, сільську владу шукати зустрічі з керівництвом ПрАТ «Волиньобленерго» та вимагати вжиття заходів щодо усунення існуючої проблеми.

Фото без опису

- Відключення  світла  мають систематичний характер. Особливо потерпають від цього мешканці Струмівки.  Це  село активно розбудовується, тут є багато молодих сімей,  де виховуються  маленькі діти. Самі  розумієте, яких незручностей зазнають люди при такій ситуації, - розпочав розмову Підгайцівський  сільський голова  Юрій Семенюк.

- Вона ще більше ускладнюється, коли світло зникає в робочі дні. У Струмівці – маса приватних підприємств. Відтак, бізнес несе збитки, - додав  депутат Луцької районної ради Леонід Гроголь.

- Проблема існує вже багато років. Останнім часом відключення йдуть фактично через день і ніхто не пояснює – чому. На  наші  численні скарги  від «Волиньобленерго» надходять лише  відписки. На «гарячій» лінії причиною називають планові або аварійні відімкнення  - і незрозуміло, що за цим стоїть, або – несприятливі погодні умови, - розповідає жителька Струмівки Олена Кулієва.

- Проблема найбільше дається взнаки взимку. У 40% житлових будинків опалення прив’язане до електрики. За годину знеструмлення  хата вистигає. Немає світла -  немає води в оселях, -  перераховує свої аргументи ще одна мешканка цього села Олена Колюбаєва.

- Не треба зими чекати. У Підгайцях за місцем мого проживання світло вимикають щодня  з 24.00 до 1.00 години. Виходить з ладу побутова техніка, адже багато хто налаштовує її на роботу в нічний період, - приєднався  до дискусії депутат Підгайцівської сільської ради Михайло Котов.   

Присутній  депутат обласної ради, кандидат в народні депутати України  В’ячеслав Рубльов зауважив, що об’їхав багато  районів Волинської області і практично кругом чув скарги  на роботу «Волиньобленерго».  А біля Луцька  ситуація, взагалі, критична.

На всі озвучені претензії представники товариства мали свої пояснення, які представників громад, до  речі,  не лише Підгайцівської, а й Княгининівської, Боратинської, здебільшого, не влаштовували. Присутні наполягали, що, мовляв, чому мають платити за неякісну подачу електроенергії. А інвестор, який викупив в держави обленерго, зобов’язаний  з року в рік вкладати в розвиток електромереж.

- Люди хочуть отримувати якісні послуги з електропостачання.  Якщо ми сьогодні поговоримо, але нічого  не зміниться, то завтра до вас прийдуть триста чоловік. І повірте, що тоді вже дискусії не буде, а буде щось інше. Найбільше проблем по Струмівці і треба думати, як покращити ситуацію, - був категоричним Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк.

 

Фото без опису

 

Зі свого боку директор з технічних питань Володимир  Перчук пообіцяв скоротити час вимкнень і зменшити  їх кількість за рахунок 28  мільйонів гривень  інвестиційних коштів, які підуть на реконструкцію електромереж Луцького району. Комплекс робіт, принаймні, їх левову частку планують завершити до 1 жовтня, тобто, до нового опалювального  періоду.

Чи стануть після цього більш якісними послуги з електропостачання  - за цим ми  будемо слідкувати і повідомляти про це мешканців Підгайцівської ОТГ.   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних