Пошук

Як змінити місце голосування на виборах 21 липня

Дата: 10.07.2019 08:54
Кількість переглядів: 1388

Фото без опису

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не має можливості проголосувати на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня  2019 року за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування у відділі ведення Державного реєстру виборців на іншу виборчу дільницю, в тому числі поза межами одномандатного виборчого округу,до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу.

У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі (за партійними списками).

29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 893 "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси",  якою спрощено процедуру тимчасової зміни місця голосування. Відтепер вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копії документів), які підтверджують необхідність такої зміни, скасовано.

Законом України "Про Державний реєстр виборців" (стаття 7) передбачено, що звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинне бути мотивованим.   Зокрема, це може бути службове відрядження, фактичне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування в санаторії, тощо.   Мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві виборця та може бути викладена у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням" тощо. 

При поданні заяви громадянин пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, - паспорт громадянина України (у вигляді книжечки або у вигляді картки) або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

Звертаємо увагу, що заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до відділуведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання вказаної заяви поштою (електронною поштою) або подання в електронному вигляді законодавством не передбачено.

Для тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси необхідно звернутись:

           - у відділ ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою (зареєстроване місце проживання);

           - або у відділ ведення Державного реєстру виборців  за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів.

Звертаємо увагу, що заяву про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно. 

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Луцької райдержадміністрації.Адреса: 43001, Волинська обл., м.Луцьк, вул.Ковельська, 53, каб. 201, тел. (0332) 72-51-97.

Графік роботи: з 8.00 до 17.15 (понеділок - четвер), з 8.00 до 16.00 - п’ятниця, у вихідні дні з 9.00 год. до 17.00 год. (без обідньої перерви). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних