Пошук

Лищенська церква була іменинницею

Дата: 08.07.2019 15:34
Кількість переглядів: 1362

У  селі Лище 7 липня престольне свято відзначив храм, освячений на честь Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана. Цього ж дня виповнилося 15 років  з дня освячення церкви.

Фото без опису

Ошатна релігійна споруда в центрі села піднімається до  небес на тому ж самому місці,  де її було побудовано в 1862 році на пожертви прихожан сіл Лище та Ставка  (що з часом злилось у єдине село Лище).

Всі лихоліття та біди переживала святиня разом зі своєю громадою. Та не встояла перед фашистським снарядом. У 1941 році церкву спалили гітлерівці.

Відродження настало через багато років. Камінь на спорудження Божого дому було освячено 7 липня 2000 р. У 2001 році розпочалось будівництво церкви на тому ж місці, що згоріла.

7 липня 2004 року новозбудований храм Різдва Іоана Хрестителя освятили. Це була для села подія. Божественну літургію правив єпископ Луцький та Волинський Михаїл із собором більше двадцяти священнослужителів. Найактивнішим будівничим, творцям храму і його жертводавцям владика вручив Благословенні грамоти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних