Пошук

Короткий календарик виборця

Дата: 19.06.2019 09:22
Кількість переглядів: 1591

21 липня 2019 року з 08.00 до 20.00 год. проводитимуться позачергові вибори народних депутатів України. З собою треба мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України, військовий квиток (виключно для строковиків). Без пред’явлення цих документів на звичайній та спеціальній дільниці (в лікарні) ви не зможете проголосувати!

Фото без опису

На сьогодні ефективно працює Особистий кабінет виборця, розміщений на офіційному сайті Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua). Завдяки цьому інтернет-ресурсу ви за 1-2 хвилини можете за допомогою комп’ютера чи мобільного надіслати електронний запит (попередня реєстрація не потрібна) для перевірки вашого включення до цього Реєстру (необхідно лише вказати ваші прізвище, ім’я та по батькові, дату народження згідно з вашим паспортом, вашу актуальну е-пошту, а також вибрати зі списку ваш регіон, район/місто та населений пункт, де ви зареєстровані і натиснути кнопку перевірити вказані дані). Одразу ви отримаєте код підтвердження, який надсилається на вказану е-пошту, який треба скопіювати, вставити у відповідне поле і відправити на опрацювання. Через кілька секунд ви отримаєте відповідь від ЦВК і дізнаєтеся чи є ви в реєстрі виборців і за якою адресою виборчої дільниці ви зможете проголосувати.

З 10.07.2019 включно кожен виборець (у тому числі ув’язнений чи арештований) має право ознайомитися в приміщенні дільничної виборчої комісії (далі - ДВК) звичайної виборчої дільниці та спеціальної виборчої дільниці, утвореної в установі виконання покарань, слідчому ізоляторі, з попереднім списком виборців та перевірити правильність внесених до нього відомостей. На спецдільницях у лікарнях ознайомлення починається з 14.07.2017.

До 10.07.2019 включно ДВК надсилає або доставляє в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу ДВК, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування.

Якщо виборець не отримав запрошення на вибори, або якщо після ознайомлення з цим запрошенням чи попереднім списком виборців він помітив якісь неточності щодо себе або інших осіб, або не виявив себе/інших осіб у списку виборців виборець має право звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців (далі -Реєстр) або ДВК з відповідною заявою до 15.07.2019 включно. Також до 15.07.2009 виборець може подати органу ведення Реєстру або ДВК рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців.

Якщо ж виборець (зокрема, член виборчої комісії) хоче проголосувати не за місцем свого постійного проживання (реєстрації житла), а за місцем фактичного перебування у день виборів (через відрядження, навчання, роботу тощо), то він може це зробити звернувшись до органу ведення Державного реєстру виборців (за місцем проживання чи перебування) із заявою про тимчасову зміну місця голосування. Таку заяву необхідно подати до вказаного органу до 15.07.2019 включно. До цієї заяви не потрібно додавати жодних підтверджуючих документів, незалежно від того в якому з 225 виборчих округів виборець хоче проголосувати. Зверніть увагу, що якщо виборець вирішив голосувати поза межами свого виборчого округу, то він зможе отримати лише один бюлетень для голосування за партії, а бюлетень за кандидатів не отримає (так, якщо ви живете в Луцьку, а вирішили голосувати в Києві, то зможете підтримати лише партії).

Якщо виборець виявив неточності у списку виборців, але пропустив строки подання відповідної заяви до ДВК або органу ведення Державного реєстру виборців, то він може це виправити звернувшись із позовом про уточнення списку виборців до місцевого суду до 18.07.2019 включно. При цьому судовий збір не сплачується. Таке рішення суду про внесення змін до списку виборців виборець має подати відповідній ДВК з 16.07.2019 до 21.07.2019 включно.

Якщо виборець несподівано захворів, що призвело до тимчасової нездатності самостійно пересуватися, то він може (особисто, поштою чи через інших осіб) до 20.00 год. 19.07.2019 звернутися до відповідної ДВК із власноручно написаною заявою про надання можливості проголосувати за місцем перебування з доданою до цієї заяви довідкою про стан здоров’я, виданою медичною установою (лікарнею, амбулаторією, поліклінікою тощо). ДВК зобов’язана до дня виборів перевірити відомості заяви та довідки і за результатами такої перевірки включити (або ні) виборця до витягу із списку виборців для голосування «на дому».

Якщо у запрошенні виборця є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, але він бажає проголосувати на своїй виборчій дільниці, то йому слід письмово або особисто повідомити про своє бажання відповідну ДВК до 12.00 год. 20.07.2019.

У день голосування (21.07.2019) будь-які зміни у список виборців вносяться виключно на підставі рішення суду, також ДВК має право лише виправляти неточності та технічні описки в уточненому списку виборців - неправильне написання прізвища, імені, по батькові, дати народження, номера будинку чи квартири, якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування.

Завчасно перевірте себе у Державному реєстрі виборців (відсьогодні і до 15.07.2019)
або у списках виборців до 15.07.2019, щоб реалізувати своє право голосу! Для перевірки потрібен паспорт!

© Відділ адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської облдержадміністрації

Адреса: м.Луцьк, Київський майдан, 9, каб. 105, тел. 0332-778276, 778279. Е-пошта: vadm_drv@voladm.gov.ua Веб-сайт: www.drv.gov.ua

Графік роботи: з 8.00 до 17.15 у понеділок-четвер; з 8.00 до 16.00 у п’ятницю (з 13.00 до 14.00 – обідня перерва)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних