Пошук

За незаконне вирощування маку можна потрапити за грати

Дата: 24.05.2019 10:03
Кількість переглядів: 1613

На території Луцького району в рамках загально-української  оперативно-профілактичної операції «Мак» правоохоронці проводять заходи, спрямовані на виявлення й знищення нелегальних посівів маку та конопель.

Працівники Луцького районного відділення поліції Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області вкотре нагадують громадянам про те, що  висівати та в Україні заборонено вирощувати мак чи коноплю. Такі дії тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

         Так, згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

        Разом з тим, правоохоронці нагадують землекористувачам та землевласникам про передбачену законом відповідальність за невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку на закріплених за ними земельних ділянках. За невиконання вказаних законом вимог на підставі статті 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення винні притягуватимуться до відповідальності та сплатять штраф.

        Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до Луцького районного відділення поліції ЛВП  ГУНП в області за телефоном 050-851-91-51, або ж звертатися до за телефоном 102.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.