Пошук

Уже недалечко червоне яєчко

Дата: 22.04.2019 09:34
Кількість переглядів: 1094

На порозі одного з найвеличніших християнських свят -  Воскресіння Господнього, учні початкової ланки Лищенської школи вчилися різними способами прикрашати Великодні яйця.

Фото без опису

Зокрема, учні 2-Б класу опановували техніку декупаж. А  це – метод декорування яєчок шляхом приклеювання на них різноманітних мотивів і зображень, вирізаних з паперових серветок. Простота стилю додавали дітям наснаги та бажання творити.

На уроці трудового  навчання "Писанка - символ життя" учні 4-Б класу виготовляли писанки з фетру та дізналися деякі історичні факти про цей  невід’ємний атрибут святкування  Пасхи, і що писанка i крашанка - не одне й те ж  саме.  Крашанки з'явилися набагато пiзнiше вiд писанок. Крашанки варять, однотонно фарбують і ними можуть грати дiти.

Писанки - нiколи не варять, аби не вбивати живу силу зародка. Писанок не їдять!!! Їх освячують й зберiгають, як священний оберігдо самої смертi. Уживають тільки крашанки й дряпанки.

Учні 2-А класу продовжили традицію розпису писанки і зробили на уроці крапанку, а також почули легенду про її походження.

На Гуцульщині оповідають, що Діва Марія писала писанки і дарувала їх Пілатові, щоб той змилувався над її Сином. Беручи до рук яйце, Мати Божа плакала і слізьми обливала свою роботу. І від тих крапаючих сліз з’являлися цятки. Так виникли крапанки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних