Пошук

За дозволом на спецводокористування тепер не потрібно йти до ЦНАПу

Дата: 08.04.2019 20:46
Кількість переглядів: 1588

З 27 березня 2019 року почала працювати нова електронна послуга - відтепер дозвіл на спеціальне водокористування можна оформити та анулювати онлайн. Про це повідомляє Державне Агенство рибного господарства України.

Фото без опису

Оформити дозвільні документи можна на сайті e-services.davr.gov.ua, а також – Урядовому порталі kmu.gov.ua, у розділі «Електронні послуги», де можна скористатись 120 різноманітними електронними послугами, які Уряд запровадив для громадян та бізнесу.

Донедавна оформити та отримати дозвіл на спецводокористування можна було особисто або через уповноважену особу лише через місцевий ЦНАП. Тепер водокористувач може значно скоротити цей шлях – заповнити електронну заяву онлайн у зручний для себе час. Дозвіл можна також отримати через мережу Інтернет в електронному вигляді.

Електронна послуга з видачі дозволів на спецводокористування має низку переваг для всіх учасників процесу.

По-перше, це - прозорість. Завдяки онлайн-сервісу заявник бачитиме всі етапи проходження своєї заявки.

По-друге, прогнозується, що впровадження електронної послуги призведе до більш ефективного використання часових ресурсів.

По-третє, скоротиться кількість відмов у видачі дозволів через допущення помилок при заповненні заяви водокористувачем. В онлайн-формі всі розрахункові частини є автоматизованими, а отже, можливість допустити помилку суттєво мінімізується. До онлайн-форми підключено 15 довідників, які допомагають заявникові заповнювати форму.

По-четверте, електронна послуга дає змогу водокористувачеві співпрацювати з розробниками пакету документів. Водокористувач може надати проектній організації, з якою він співпрацює, доступ до онлайн-заяви для заповнення даних нормативних розрахунків. Після цього лише засвідчити онлайн-заяву своїм електронним підписом і спрямувати її на розгляд.

Прозорість у видачі дозволів спростить умови ведення бізнесу, а відкритий реєстр дозволить зробити діяльність компаній більш підзвітною та прозорою. Це сприятиме зменшенню корупційних ризиків та збільшенню надходжень до місцевих бюджетів, що матиме соціальний та економічний ефект.

Довідкова інформація:

Спеціальне водокористування – це використання вод для задоволення потреб населення, промисловості, транспорту, сільського господарства та інших галузей економіки, включаючи право на забір води, скидання стічних вод, що перевищує 5 куб. м на добу.

Спеціальне водокористування здійснюється юридичними та фізичними особами на основі дозволів, які видає Держводагентство.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних