Пошук

Діток вчили берегти природу

Дата: 14.03.2019 17:27
Кількість переглядів: 876

У Підгайцівському дитячому садочку «Малятко» відбувся цікавий захід на екологічну тематику.

Фото без опису

На сьогодні проблема сміття набула масштабів глобальної екологічної катастрофи і потребує невідкладного вирішення. Зробити свій внесок у цю важливу справу вирішили у місцевому дитсадку. Тут  запровадили та втілили в життя проект «Україна без сміття». Його метою є підвищення екологічної культури й свідомості дітей, формування в них ще змалечку дбайливого ставлення до природи, звички не смітити, не забруднювати навколишнє середовище, а також навичок сортування сміття.

Проект реалізовували серед вихованців старших груп «Ромашка» та «Сонечко» у два етапи. Завершальним стало святкове дійство, яке провели у форматі екологічної казки. 

Вихованці закладу побували в ролі лісових звіряток – хворих і змарнілих, внаслідок руйнівної людської діяльності. В ігровій формі дітлахи вчилися сортувати відходи. Команда чистоти збирала окремо пластик і кришечки, а команда порядку – папір і батарейки.

Була придумана розвага й для батьків, їм довелося на швидкість збирати целофанові торбинки в пляшку. Адже проект також мав за мету привернути увагу й дорослих до проблеми сміття.

Мама Ольга Рижкова презентувала лепбук "Збережемо Землю разом", зроблений власними руками, який демонструє, що в нашому суспільстві є велика проблема з екологією і чим ми можемо допомогти планеті.

Маленькі хлопчики й дівчатка на подіумі дефілювали в костюмах, виготовлених з матеріалів, які ми зазвичай викидаємо в смітник, - поліетиленові пакети, папір. У цьому показі мод головною була ідея, що з непотребу шляхом переробки можна виготовити багато корисних речей.

Директор Підгайцівського закладу дошкільної освіти «Малятко» Наталія Дядяніна подякувала усім, хто був причетний до організації свята, а це – вихователі, музичний керівник, батьки, маленькі вихованці. «Робота, яку ми проводимо зі старшими дітками, не буде даремною. Якщо ми навчимося наводити чистоту в себе на подвір’ї, на вулиці, у своєму селі, то й наша Україна буде чистою й гарною», - сказала вона.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних