Пошук

Фонд соціального страхування України завершив передачу справ потерпілих до Пенсійного фонду

Дата: 03.02.2023 09:39
Кількість переглядів: 155

У січні Фонд соціального страхування України завершив передачу справ про страхові виплати потерпілих на виробництві – загалом до Пенсійного фонду передано сотні тисяч особових справ в усіх регіонах. Це дозволить Пенсійному фонду забезпечити страховий захист близько 170 тисяч українців, які постраждалі внаслідок нещасних випадків на роботі або мають професійне захворювання, а також їх родин.

«Починаючи з цього року Фонд соціального страхування України не уповноважений здійснювати страхові виплати, тож сьогодні ми зосереджені на ефективній передачі цих функцій до ПФУ. Наша пріоритетна задача: провести реорганізацію таким чином, аби вона залишилась непомітною для українців, якими до першого січня опікувався Фонд, а страхові кошти надходили вчасно. Тож попри величезні обсяги документів, а передавались також і архівні справи, фахівці ФССУ завершили цю роботу в максимально короткі терміни», – зазначив голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Олександр Бахматський.

Нагадаємо, з 01 січня 2023 року в Україні триває реорганізація системи соціального страхування – Фонд соціального страхування України передав свої завдання і функції до Пенсійного фонду. Зокрема, до компетенції ПФУ тепер входить фінансування одноразових і щомісячних страхових виплат.

Кошти направляються ПФУ на ті ж рахунки, що були зазначені потерпілими або членами їх сімей у відповідних заявах до ФССУ.

Інформує Урядовий портал: https://www.kmu.gov.ua/news/fond-sotsialnoho-strakhuvannia-ukrainy-zavershyv-peredachu-sprav-poterpilykh-do-pensiinoho-fondu

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.