Пошук

Підгайцівська громада взяла участь в обласному фестивалі повстанської пісні «Вовчак - Волинська січ». ФОТО

Дата: 03.08.2021 11:39
Кількість переглядів: 781

Фото без опису

Цьогоріч Підгайцівська громада вперше взяла участь у фестивалі повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ». Представляв громаду аматорський ансамбль народної пісні «Терниця» із села Веснянка Звірівського старостинського округу, який зібрав овації серед гостей фестивалю та кілька разів співав на біс.

Фото без опису

Як зазначила керівник колективу Тамара Бондар, на фестивалі представили дві композиції – повстанську пісню «Росте, росте черемшина» та стрілецьку – «Чи ти чув, миленький?».

Фото без опису

«Ми у захопленні від участі у такому прекрасному фестивалі, рівнем його організації, самобутністю костюмів та декорацій,  мальовничістю краєвидів,  особливою атмосферою патріотизму!», - поділилася враженнями Тамара Бондар.

Фото без опису

У мистецькому заході цьогоріч взяли участь 35 кращих аматорських вокальних колективів Волині, у репертуарі яких чільне місце відведено героїко-патріотичній тематиці.

Директорка «Центру культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук звернула увагу на те, що такі фестивалі мають вагоме значення у національно-патріотичному вихованні дітей та молоді, сприяють утвердженню у свідомості і почуттях людей патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України.

Фото без опису

 

До слова, фестиваль відбувається в історичному місці - Історико-культурному комплексі «Вовчак – Волинська січ», що знаходиться  на Турійщині у селі Ревушки в урочищі «Вовчак». Тут колись знаходився штаб української повстанської армії «Північ» військової округи «Заграва» та готували старшинський склад УПА.

Вітаємо колектив «Терниця», їх керівника - Тамару Бондар та в.о. директора КЗ «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяну Ковжук із отриманням диплому за вагомий внесок у розвиток української народної творчості, популяризацію повстанської пісні та участь в обласному фестивалі повстанської пісні «Вовчак - Волинська Січ».

Радіємо, що маємо у громаді таких талановитих, патріотичних та завзятих людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних