Пошук

Коротко – про головне: ТОП-події літа

Дата: 01.08.2019 10:26
Кількість переглядів: 1095

Ми підготували добірку найбільш яскравих, важливих для громади подій двох літніх місяців.

ТОП-5. ЧЕРВЕНЬ

3 червня на базі Підгайцівського НВК розпочав роботу літній мовний майданчик «Dewdrop»Під час перебування у мовному майданчику понад 70 дітей вчилися практично застосовувати  знання з англійської та польської мов, отримані протягом навчального року.

Учні 7-9-х класів Лищенської школи стали учасниками VIII Міжнародного проекту «Твори добро», що проходив на Львівщині. У ході проекту діти щодня робили  добрі справи, вчилися бути небайдужими громадянами, брати відповідальність за слабших, бачити та вирішувати проблеми громади, країни та кожного зокрема.

Нас буде більше. Романівська сільська рада звернулася до Підгайцівської з проханням розглянути пропозицію щодо добровільного приєднання сіл Романів, Новокотів, Ботин, Верхівка до Підгайцівської об’єднаної територіальної громади. На позачерговій сесії Підгайцівської сільради, шо відбулася 7 червня 2019 року, депутати одноголосно дали  «добро» на приєднання.

У Підгайцівській ОТГ започатковано відзначення Дня громади. 28 червня відбулося перше святкування. Для гостей дійства підготували цікаву програму відпочинку: концерт за участю аматорів сцени та професійних артистів, дитячі розваги,  майстер-класи, спортивні змагання, козацький куліш, дискотека з  діджеєм Тімі, вогняне  шоу. «Родзинками» концертного дійства стали виступи: відомих кумедних лялькових персонажів Гальки та Маньки, пародиста DZIDZIO та Народного артиста України  Василя Чепелюка.

Розвиток сіл громади. У червні були відремонтовані дороги в селах Струмівка, Лище, Воротнів, Підгайці. У Лищі освітлено вулиці. У  Воротневі встановлено нові зупинки громадського транспорту.

ТОП-5. ЛИПЕНЬ

Діти громади отримали можливість оздоровитися в таборах відпочинку завдяки тому, що з бюджету Підгайцівської ОТГ було спрямовано на це 240 тисяч  гривень. Закуплено 60 путівок у табір «Світанок», що в селі Дачне Ківерцівського району. За кошти субвенції з обласного бюджету у сумі майже 60 тисяч гривень придбано 12 путівок у позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник» на озері Світязь.

7 липня престольне свято відзначив храм Різдва Іоана Хрестителя в селі Лище. Чергові «іменини» місцевої духовної святині були особливими. Адже цього ж  дня виповнилося 15 років з дня освячення релігійної споруди.

Кабінет Міністрів України затвердив обсяги  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Зокрема, для  Підгайцівської ОТГ була розрахована субвенція у розмірі 2 мільйони 516 тисяч  100 гривень. Ці кошти  підуть  на капітальний ремонт вулиці Підгаєцької в селі Підгайці (від перехрещення з автомобільною дорогою  М 19 довжиною 450 метрів) та на капітальний ремонт фасадів клубу в селі Воротнів.

15 липня відбулася зустріч активу Підгайцівської ОТГ з керівництвом ПрАт «Волиньобленерго» з метою вирішення проблеми неякісного електропостачання, яка існує вже багато років і від якої найбільше потерпають у Струмівці. Енергетики пообіцяли скоротити час вимкнень та зменшити їх кількість за рахунок реконструкції електромереж. Левову частку цих робіт планують завершити до  нового опалювального сезону.

Розвиток сіл громади. У липні відремонтовано дороги в Струмівці, Лищі. У цих же населених пунктах прокладено тротуари. У селах Лище та Підгайці облаштовано нові зупинки громадського транспорту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.