Пошук

Підгайцівській ОТГ - 100 днів

Дата: 03.04.2019 20:32
Кількість переглядів: 915

Це стало приводом поспілкуватися з Підгайцівським сільським головою Юрієм Семенюком, аби він розповів про тенденції розвитку громади, її фінансові можливості та перші справи обраної влади. 

Фото без опису

Юрію Михайловичу, експерти  пророкували Підгайцівській  ОТГ у діючому форматі  заможне  майбутнє. Зокрема, про  це  стверджував  консультант  з бюджетних  питань на  Волині Василь Гром. Ви сьогодні  вже бачите,  що  громада є  дійсно  фінансово  спроможною?
- За три місяці поточного року ми отримали власних доходів майже в чотири рази більше,  ніж Підгайцівська сільська рада заробила за аналогічний період торік, тобто, до об’єднання. Завдяки цьому, можемо сьогодні спрямовувати більше коштів  на розвиток своїх територій. Вже виконано значний обсяг робіт з покращення стану доріг. Зокрема, в Підгайцях зроблено поточний ремонт автошляхів по  вулицях: Котляревського, Підгірна, Соборності,  Зелена, Михайлівський Узвіз, Гоголя, Прилуцька, Ювілейна, Довженка, Габріели Запольської, Гончара та провулках Соборності, Вересневий, Дубнівський, Шкільний, Габріели Запольської. У цьому ж селі провели  капітальний  ремонт  проїзної частини по вулиці Зеленій – від перехрестя з вулиці Сонячна до будинку № 29. В Струмівці поточний ремонт побачили вулиці Пайова, Скандинавська, Марка Безручка та провулок Старицького. У Крупі капітально відремонтували проїзд від траси міжнародного значення М-19 до будинку № 15 по вулиці Східній. Поточним ремонтом оновлено дорогу по вулиці Польова. У Воротневі зроблено поточні ремонти тротуару вздовж автомобільної зупинки по вулиці Центральна та площадок скверу біля клубу та ФАПу.

Фото без опису
- До  речі, про  села, які приєдналися. Ви  перед об’єднанням запевняли, що будете приділяти  їм чималу увагу. Сьогодні маєте можливість звітувати, як  виконується ця обіцянка.

- Заїдьте в любий з двох населених  пунктів  колишньої Лищенської сільської ради.  І в кожному  побачите нові освітлені вулиці. У селі Лище це - Підгайцівська, Садова, Набережна, Гіляровського, Зарічна й Тиха. У селі Воротнів – Дачна та Застав’є. Це фактично  вулиці,  на яких раніше ніколи  не світили ліхтарі. Стосовно вуличного освітлення додам, що його поточний ремонт також зроблено в Струмівці по вулицях Чикаленка, Скандинавська, Алмазова та в Підгайцях по вулиці Савицького. Хочу запевнити, що цього року стовідсотково будуть освітлені  всі села нашої  громади.

- На  території Підгайцівської ОТГ діють чотири  заклади  загальної середньої освіти, два дитячих садка, дві лікарські амбулаторії, три  ФАПи, два будинки культури та два клуби. Чи Ви  маєте тверде  переконання, що всі ці установи вдасться зберегти функціонуючими?

- Скажу так: за мого перебування на займаній  посаді жодний заклад  не закриється. Більше того, ми готові проводити реконструкцію будівель, що знаходяться в плачевному стані. Наприклад, вже виготовлений проект на капітальний ремонт фасадів клубу в селі Воротнів. Далі плануємо запустити в приміщенні опалення, зробити внутрішній ремонт, частково відремонтувати дах. Гарантую, що наступного року відкриємо вже оновлений заклад, а, можливо, це відбудеться й цьогоріч. Все буде залежати від наявності коштів. Гадаю, жителі Воротнева згодом не впізнають свого клубу.

- Пане голово, не за горами – літо, а це – сезон ремонтних,будівельних робіт.  Поділіться найближчими планами щодо покращення,  розбудови інфраструктури сіл громади.

- Ми не  чекаємо теплої пори, у нас навіть в зимовий  період за сприятливої погоди йде робота. Так, протягом перших трьох місяців здійснили капітальний ремонт приміщень адмінбудинку сільської ради. Будемо приступати до нового будівництва світлофорного об’єкту по вулиці Рівненській біля будинку № 14 в селі Струмівка. Встановлення світлофору в цьому місці викликане необхідністю дбати за  безпеку дорожнього руху та пішоходів. Адже вищезгадана  ділянка - з дуже насиченим автомобільним трафіком, і є великий  ризик виникнення тут аварійних ситуацій. 
Планів  - багато. Обіцяю постійно інформувати  мешканців громади  про  те, що зроблено.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних